مشخصات این نظام در قران بهوضوح مشخص شده و از هزار و چند صد سال پیش تاکنون نیز در فرهنگ و کتب تشیع بر آن تأکید گردیده است. مشخصات جامعه بیطبقهٔ توحیدی که شعارش را میدهید.
۱. حداکثر رشد علمی و تکنیکی. مبنای مادی پیشرفتها.
- حداکثر بهرهگیری از مواهب و ثروتهای طبیعی و وصل به یگانگی و سازگاری انسان با طبیعت. پیشرفت علم چیزی نیست، جز جنگ انسان با طبیعت و قوای طبیعی دیگر.
قوای طبیعی را ما گرفتیم، شب را به این وسیله روشنش کردیم. آن روز، روز سازگاری و سلام بین انسان و طبیعت است. انسان فاتح مطلقِ و طبیعت فتح شده، با همهٔ قوایش. پس یعنی منتهی پیشرفت علم.
در همین مورد علی علیهالسلام در خطبهٔ ۱۳۸نهجالبلاغه از حاکمی ناشناخته گفتگو میکند که حاکمیتش با شیوههایی غیر از حکام و پادشاهان معمول تأمین شده. علی میگوید، زمین همهٔ پارههای جگر و ثروتها و داراییهای خود را برای او بیرون میآورد. همهٔ معادن و گنجینهها و انرژیهای پنهان در درون زمین. در آن زمان، در زمین هیچ نقطه ناآباد و خراب باقی نمیماند و خرمی و سرسبزی جهانگیر میشود و توانایی تولیدی آنچنان زیاد میشود که کفاف نیاز همگان را میدهد، این جامعه نعمت و فور و فراوانیست.........
۲- نفی هر گونه ستم و استثمار
حل تضاد انسان با انسان. وقتی تضاد انسان با طبیعت، علم و فن و آگاهی و با خودش، آزادی، رعایت شده، یعنی توحید. یعنی پس جامعه سراسر توحید و یگانگی که انگار تضاد انسان و خدا حل شده. انسان تسلیم شده به خدا.
۳. که من اینجا چهار مینویسم. از روی اون اطلاعیه، اون موقع میخوانم:
اقتصاد پولی و تفکر کالایی برچیده شده و هیچ اثری از پول و سودپرستی نیست.
شنیدهاید که میگویند، پول نباید بدهی، صلوات باید بفرستی. چرا؟ اقتصاد پولی دیگر نیست، وقتی استثمار نیست.
.........چرا که بشریت به آنچنان بلوغی دست یافته که دیگر انگیزههای مادی محرک کار و فعالیتهای او نیست.
خود شما شاخصها و نشانههای به اون دورانید. مگر انگیزههای شما مادیه، توی سازمان یا ارتش آزادیبخش. تمام بشریت باید به این سمت بیاید.
و بهقول ابراهیم علیهالسلام، نماز و نیاز، کار و فعالیت و مرگ و زندگیم، همگی برای خدا و به سمت اوست.
ادامه دارد...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر