۱۳۹۸ اسفند ۲۴, شنبه

مسعود رجوی - فراخوان به قیام در چهارشنبه‌سوری - ۲۳ بهمن ۱۳۸۸ - قسمت سوم


تردیدی نیست که رژیم از ترس قیام و سرنگونی و آنچه در عاشورا شعله‌ور شد، حداکثر توان سرکوبگری خود را قبل از ۲۲بهمن و در روز ۲۲بهمن به‌کار گرفت. به‌عنوان مثال، در روزهای قبل، تا آنجا که می‌توانستند، فعالان شناخته شده و عناصر کلیدی و گرداننده تظاهرات را که قبلاً شناسایی شده بودند، دستگیر کردند تا موتور محرک تظاهرات از کار بیفتد. از۴۰روز پیش، اطلاعات سپاه و بسیج و انتظامی، تدریجاً اسامی و مشخصات بیش از ۵۰۰۰مخالف فعال را در محلات مختلف تهران وارد بانکهای اطلاعاتی خود کرده بودند.
پستهای ایست و بازرسی و حمله‌های ناگهانی به خانه‌ها و مغازه‌ها و دانشگاهها همراه با رواج دادن شایعات به‌شدت افزایش یافت.
کنترل ورودیهای تهران و دستگیری و بازداشتهای موقت را برای ممانعت از ورود افراد و نیروها از شهرستانها به تهران قویاً افزایش دادند.
از یک هفته قبل از 22بهمن، طرح جنگ روانی برای ایجاد ترس و وحشت در بین مردم، به اجرا گذاشته شد. از جمله با اعلام دستگیر شدن نفراتی که قبلاً از آنها عکس گرفته شده، به فضای ترس دامن زدند و با نصب دوربینهای مداربسته به‌صورت علنی در میدانهای شهر به ایجاد فضای رعب و وحشت افزودند.

***

آخرین همآهنگی‌ها روز 21بهمن نزد خامنه‌ای و سپس در یک جلسه اجرایی با حضور سرکردگان سپاه پاسداران و نیروی انتظامی و بسیج انجام شد. هدف، عملیاتی کردن طرح تقسیم و بلوک بندی تهران بود:
- مسئولیت به‌طور متمرکز به سپاه پاسداران محول گردید. ستاد عملیاتی سرکوب در قرارگاه موسوم به ثارالله تحت فرماندهی و نظارت پاسدار جعفری، سرکرده سپاه پاسداران مستقر بود.
-بلوک بندی میدان آزادی را همین ستاد انجام داد و بخش قابل توجهی از نیروهای سپاه مأموریت پیدا کردند با لباس‌شخصی در میدان آزادی حاضر شوند. آنها با پاشیدن اسپری رنگ، اقدام به علامت‌گذاری و سپس دستگیری عناصر فعال می‌کردند.
- امنیت و برقراری نظم در میدان آزادی، برعهده نیروهای سپاه ضدسیدالشهدا قرار گرفت. قرار بر این شد به کمک بسیج، چندین لایه نیرو، مانع نزدیک شدن معترضان به میدان آزادی شوند و اگر مردم نزدیک شدند، به‌شدت با آنها برخورد شود.
- از خیابان نواب به سمت شرق در دست سپاه ضد محمد به سرکردگی پاسدار حسین همدانی و از نواب به سمت غرب در دست سپاه ضدسیدالشهدا به سرکردگی پاسدار علی فضلی قرار گرفت.
-علاوه بر سپاه حفاظتی روح الله، پاسدار همدانی نیز در چهار راه مصدق (ولیعصر) در نزدیکی مقر خامنه‌ای مستقر گردید و چهار گردان سپاه، میدان انقلاب و اطراف آن را فرا گرفتند. یک تیپ دیگر از نیروهای پاسدار همدانی در مناطق اطراف گسترش یافت و در برخی خیابانها با لباس‌شخصی مستقر گردید.
- گردانهای بسیج همراه با بسیجیان تقویتی قزوین و کرج و شهریار در مناطق حساس و در مساجد و مدارس تهران آماده عملیات شدند.
- «بسیج مستضعفین» به سرکردگی دژخیم محمدرضا نقدی، مأموریت کنترل و امنیت و شناسایی معترضان در سطح شهر را به‌عهده داشت.
- سپاه و بسیج، علاوه بر انبوه موتورسواران با لباس نظامی، تعداد زیادی موتورسوار و نفر پیاده با لباس‌شخصی به‌راه انداختند.
- یگان ویژه نیروی انتظامی و تیپ ضداغتشاش و نیروهای ناحیه انتظامی تهران بزرگ تحت‌امر سپاه پاسداران قرار گرفتند.
- نیروی زمینی و هوایی ارتش و دوایر مختلف ستاد ارتش موظف بودند، همراه با خانواده‌هایشان در تظاهرات شرکت کنند.
در روز 22بهمن در مجموع حدود 70هزار نیروی مسلح، تهران بزرگ را به اشغال درآوردند. این نیروها شامل6تیپ رزمی از سپاه ضد محمد و سپاه ضدسیدالشهدا همراه با نیروهای سپاه ضدعلی بن ابیطالب و سپاه حفاظتی روح الله و چند گردان تقویتی (15هزار نفر)، 4تیپ نیروی انتظامی از یکانهای ویژه و ضداغتشاش (۶هزار نفر)، نیروهای ۹۲کلانتری و پاسگاههای نیروی انتظامی (۵هزار نفر)، مزدوران مسلح اطلاعات (۴هزار نفر) و ۲۰۰گردان بسیج (۴۰هزار نفر) بود. ۵۰گردان از این ۲۰۰گردان از سایر شهرها آورده شده بودند. نیروهای بسیج برای کنترل وضعیت، تقریباً در هر ۵۰متر در خیابان آزادی دکّه‌هایی تحت عنوان نمایشگاه عکس و کتاب از جنگ و انقلاب ضدسلطنتی دایر کرده بودند که در حقیقت محل تجمع آنها بود.
عنصر جدید در سرکوب قیام 22بهمن، به‌کار افتادن ابزار اصلی اعمال حاکمیت رژیم ولایت‌فقیه در این ابعاد و به‌خصوص تمرکز و یکسویه کردن امر سرکوب در سپاه پاسداران بود. بسیج ضدمردمی نیز از دو سال پیش که خیزشها، از زمان برخاستن خبر می‌داد، در تغییر سازماندهی سپاه، یا در سپاه تحلیل رفت یا تحت عنوان «سازمان بسیج مستضعفین» جنبی نیروی زمینی سپاه گردید.
در مهرماه 86سرکرده جدید سپاه پاسداران ارتجاع، استراتژی جدید سپاه را در ترکیب با بسیج ضدمردمی «مقابله با تهدیدهای داخلی» اعلام کرد «تا بتواند در برابر تهدیدات سیاسی، اجتماعی و امنیتی دشمنان، به درستی وارد عمل شود». پاسدار جعفری گفت: «بنا‌ به تشخیص رهبر جمهوری اسلامی، استراتژی سپاه با گذشته فرق کرده بدین ترتیب که مأموریت اصلی سپاه در حال حاضر مقابله با تهدیدهای داخلی است و سپس در صورت تهدید نظامی خارجی، سپاه به کمک ارتش خواهد شتافت» (بی‌بی‌سی-7مهر86).
وی افزود «مأموریت اصلی سپاه در شرایط کنونی توجه به مأموریتهای بسیج است و مأموریت بسیج با توجه به فرامین فرمانده معظم کل قوا، نیمی از مأموریت سپاه است به همین دلیل باید ساز و کار پرداختن به این مأموریت نیز فراهم شود»

ادامه دارد...

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

سیزدهم خرداد، سالمرگ خمینی دجال ضدبشر

سخنان مسعود رجوی ۲۲ بهمن ۱۳۷۴  حکم قتل‌عام مجاهدینی که بر سر موضع مجاهدی خود پافشاری کرده و می‌کنند  مسعود رجوی ۲۲بهمن ۱۳۷۴:  خمینی پرپر ک...